Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence

Bridging the private and public areas a platform finished in quartz tiles cut to replicate the effect of timber strips
Bridging the private and public areas a platform finished in quartz tiles cut to replicate the effect of timber strips

Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence – Only a wall of built-in full storage cabinets and a large island counter is present as you enter this house, as is the lobby of an upscale boutique hotel that is actually a living room. The room is not cluttered, with a neutral tone canvas made of ivory and gray tile, bright oak lamination from Lamitak, black granite and dark quartz. Actually, the only flexible furniture in the living room is a two-seater leather sofa. It does not have a dining table and chairs and meals are sometimes done in the living room. In essence the home owner wants a calm in his dwelling.

Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence - As seen from the entrance foyer the flat’s design is understated with simple details and a neutral colour palette
Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence – As seen from the entrance foyer the flat’s design is understated with simple details and a neutral colour palette

Plenty of open space and unobstructed, ensuring that the windows with full height are not blocked to maximize the amount of natural light coming into the flat. Hidden behind the finished laminate door panels are cooking utensils and storage areas, as well as corridors leading to private areas, and study desks. Added a finished platform with dark quartz tiles to separate the private area from the common ones. This platform not only provides space and space altitudes, but also serves the service pipe that is not eye-catching, such as air ducts and washing machines. In the raised floor area sit the island counter, which has been equipped with pull-out panels that can extend the work surface. The island also serves as a convenient and calm “quick-dine station”.

Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence - Behind a pivot door that lies flushed with the feature wall is the corridor that leads to the common bathroom and master suite
Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence – Behind a pivot door that lies flushed with the feature wall is the corridor that leads to the common bathroom and master suite

The one way sleeping wall was dismantled to make way for people, with sliding glass panes missing into the feature wall. Two way larger sleeping bed with wardrobe accessible via hidden corridors. Bringing smart things, and a concerted effort to create serenity, this house does not look like a standard. The design of the apartment is also very easy to maintain.

Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence - The bay window in the master bedroom was turned into a platform daybed with storage space underneath
Remodel And Redesigning Simple Apartment Into Very Calm Residence – The bay window in the master bedroom was turned into a platform daybed with storage space underneath

Homeowners Melvin Kwek and Leong Wai Fun with Stephen Goh’s design from Studio Metaphor, and to this day and still look new.

This article is sourced from Malaysia magazine “Home and Decor” edition of October 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*